Lenzen

Een bril dragen is leuk

– Colpa Optiek

Lenzen

Zien zonder het te zien

Colpa Optiek is dé opticien waar u moet zijn voor contactlenzen. Voor contactlenzen speciaal afgestemd op uw ogen of juist lenzen met leesgedeelte of andere wensen kunt u bij ons terecht. Want voor wie geen bril wil (of kan) dragen bestaan er tegenwoordig legio mogelijkheden om lenzen te dragen.

Het is daarbij wel belangrijk om de juiste lenzen te vinden die specifiek voor uw ogen geschikt zijn. Op onze Aarde is namelijk geen mens identiek en dat geldt ook voor onze ogen. Geen enkele cornea of hoornvlies ziet er hetzelfde uit en daarom zijn er zoveel verschillende soorten contactlenzen. Zowel binnen het assortiment van zachte contactlenzen als bij de harde zuurstofdoorlatende contactlenzen (vormvaste).

Om een goed beeld te krijgen van iedere individuele cornea is de Cornea Topograaf ontwikkeld en met deze hoogwaardige topograaf en geavanceerde software kunnen wij een zeer gedetailleerde topografie maken van uw cornea en op basis daarvan de juiste lens voor uw ogen vinden.

Senso Select en Conform; omdat het beter kan!

Op het gebied van vormvaste lenzen hanteren wij een andere aanpasfilosofie. Met behulp van de Cornea Topograaf maken we eerst een topografisch beeld van de cornea waarna we deze gegevens omzetten naar een op recept gemaakte vormvaste contactlens, de Senso Select en Conform contactlens.

Voordelen van deze Senso Select en Conform contactlens zijn:

  • Betere pasvorm;
  • Snellere gewenning;
  • Minder vervorming van de cornea, vooral bij torische cornea;
  • Minder comfort problemen; zoals stofjes en vuiltjes onder de contactlens.
  • Deze geavanceerde techniek zorgt voor een snelle en probleemloze aanpassing aan lenzen. Ook voor het betere advies op gebied van lenzen bent u bij ons aan het juiste adres.

Speciale lenzen en lenzen met leesgedeelte

Het kan zijn dat u al geruime tijd lenzen draagt, maar alsnog oogklachten ervaart. Dit kan uiteenlopen van brandende ogen tot traanogen en van hoofdpijn door ogen tot andere oogklachten. Dit kan opgelost worden door oogdruppels voor de ogen, maar het kan ook zijn dat u te maken heeft met droge maculadegeneratie.

Of als u hoofdpijn door ogen krijgt kan het bijvoorbeeld zo zijn dat de lenzen wel in orde zijn, maar dat bij het lezen deze klachten de kop opsteken. Hiervoor hebben wij lenzen met een leesgedeelte. Colpa Optiek is dankzij de aanwezigheid van optometristen ook een specialist voor oogzorg waar u met al uw oogklachten terecht kunt.

Heeft u last van uw ogen, droge maculadegeneratie, gezichtsuitval of andere oogklachten? Maak een afspraak met Colpa Optiek en ontvang een passend advies op maat of afhankelijk van de soort oogklacht een directe oplossing. Heeft u al langer oogklachten en u weet niet precies de oorzaak? Laat uw ogen testen. Ook daarvoor kunt u een afspraak met Colpa Optiek maken.

 

Excellente

service

Gespecialiseerd

in droge ogen

Gespecialiseerd

in Optometrie