BlephEx Behandeling

BlephEx behandeling

De BlephEx behandeling wordt gebruikt voor de behandeling van blepharitis, een chronische ontsteking van de oogleden die wordt veroorzaakt door een overmatige groei van normale bacteriën (bijv. demodex) die leven langs de rand van het ooglid.

De oogleden worden door middel van een roterend sponsje gereinigd.
BlephEx is een pijnloze behandeling die door een oogheelkundig specialist uitgevoerd kan worden. Het apparaat waarmee behandeld wordt, heeft nog het meest weg van een elektrische tandenborstel.

 

Wat levert een BlephEx behandeling op?

Dankzij BlephEx kan de oogspecialist heel precies en veilig de oogleden en de oogharen reinigen en de ontstane biofilm afbreken. Hierdoor zal er vrijwel direct verbetering optreden in de symptomen. Belangrijker nog, doordat de biofilm langs de rand van het ooglid wordt afgebroken kan de oogspecialist voorkomen dat er lange termijn schade aan de traanklieren ontstaat en kan voorkomen worden dat u gaat leiden aan andere oogziektes zoals MGD of droge ogen.

 

Wat houd een BlephEx behandeling in?

Door middel van een elektrisch aangedreven micro sponsje worden uw oogleden en wimpers veilig en grondig gereinigd. Schilfers en talg worden verwijderd en het ooglid wordt gepolijst. Elk ooglid wordt met een nieuw sponsje gereinigd om verspreiding van bacteriën tegen te gaan.

De behandeling duurt 6-8 minuten. Tijdens het poetsen ervaren de meeste mensen een kriebelend gevoel, maar het poetsen is verder pijnloos. Na de behandeling die ongeveer 6 tot 8 minuten duurt, worden uw ogen gespoeld. De oogspecialist zal u adviseren over hoe u thuis uw ogen kunt schoonhouden. Aangezien thuis reinigen semi effectief is wordt de BlephEx behandeling elke 4-6 maanden herhaald. 

Welk resultaat mag u verwachten?

De resultaten zijn direct na de behandeling al zichtbaar.

De behandelingen hebben als doel om de ontsteking in de rand van het ooglid weg te nemen en daarmee de symptomen te verminderen.

De behandeling geeft in veruit de meeste gevallen een enorme verbetering. De ontsteking wordt grondig aangepakt en de nadelige gevolgen, zoals jeuk, afscheiding, brandend gevoel, irritaties, tranende ogen, etc. nemen sterk af. Kortom er is veel meer rust in het oog.

Blepharitis is een chronische aandoening en zal nooit helemaal verdwijnen. Daarom is een preventieve behandeling nodig. In de meeste gevallen moet de BlephEx behandeling na 4 tot 6 maanden herhaald worden.

 

Wat kost een BlephEx behandeling?

De BlephEx behandeling wordt (nog) niet vergoedt door zorgverzekeraars. Dit komt omdat de behandeling nog erg nieuw is. Wij doen uiteraard onze best om dit voor elkaar te krijgen.

De prijs van de behandeling wordt door de behandellocaties zelf bepaald. Tijdens het intakegesprek wordt dit met u besproken.

 

 

Wilt u meer weten, of wilt u de BlephEx behandeling ondergaan?

Volg onderstaande stappen!

 Plan een intake gesprek: Dit is de eerste stap.  Volg de BlephEx behandeling: Dit is de tweede stap.  Stem een frequentie af op maat: Dit is de derde stap. En dit is het resultaat:

Tijdens het intake gesprek wordt geluisterd naar uw klachten en gekeken naar uw ogen.

De specialist zal met u bespreken of BlephEx zinvol voor u is.

Bel ons en plan een afspraak in.

 Door de behandeling te ondergaan merkt u het verschil.

Mocht het resultaat tegenvallen staat het u uiteraard vrij om te stoppen met vervolgbehandelingen.

 Blepharitis is een chronische aandoening.

Om er voor te zorgen dat de ontsteking niet weer de kop opsteekt is preventieve behandeling nodig.

Afhankelijk van de ernst van de aandoening wordt er per patient gekeken naar de juiste behandelfrequentie.

Geniet meer van uw leven  Op deze manier wordt blepharits en/of droge ogen aangepakt en houden we de ontsteking onder controle.

U ervaart veel minder tot geen last meer van uw ogen!

 

 

 

Lenzen op?

Lenzen kunnen vanaf nu ook online besteld worden.

Klik hier om uw lenzen bij te bestellen:

Lenzen bijbestellen