Colpa Optiek

Onderhoud van uw bril

Een bril is een kostbaar bezit. Goed onderhoud van uw bril is noodzakelijk voor een lange levensduur en een optimaal kijkcomfort. Zo is het van groot belang voor de bril om deze een keer in de zoveel tijd te laten nakijken. Zeker als u zelf het gevoel heeft dat er krassen en dergelijken opkomen. Een […]

Onderhoud van uw bril

Een bril is een kostbaar bezit. Goed onderhoud van uw bril is noodzakelijk voor een lange levensduur en een optimaal kijkcomfort. Zo is het van groot belang voor de bril om deze een keer in de zoveel tijd te laten nakijken. Zeker als u zelf het gevoel heeft dat er krassen en dergelijken opkomen. Een bril is snel beschadigd of kapot. Je hoeft hem maar een keer op de bolle zijde van de glazen te leggen en het kan al zo zijn dat er een kras in komt. Of je gaat er per ongeluk op zitten en het frame breekt.

Dat is voor Colpa Optiek de belangrijkste reden om u bij het afhalen van uw bril een juist onderhoudssysteem voor uw brillenglazen mee te geven. Het onderhoudssysteem bestaat uit een microvezeldoekje en een speciale brilspray. Beide zorgen ervoor dat U jaren lang plezier van uw bril zult hebben.

Daarnaast proberen wij u zo goed mogelijk te helpen met het onderhouden van uw bril en leggen wij hieronder uit welke adviezen gelden voor het optimaal verzorgen van uw bril zodat deze zo lang mogelijk mee gaat.

  • Leg uw bril nooit op de bolle zijde van de glazen.
  • Stop uw bril niet zo in een tas of zak, maar maak gebruik van een briletui.
  • Stel uw bril niet bloot aan extreme hitte, leg uw bril bijvoorbeeld niet in het dashboardkastje van een auto op een warme dag.
  • Stel uw brillenglazen niet bloot aan: aceton, ammonia, ether, schoonmaakmiddelen met agressieve oplossingen, lijm, oliehoudende vloeistoffen, parfum, hairspray, huishoudelijke schoonmaakmiddelen en insecticiden.
  • Gebruik voor het schoonmaken van de glazen het liefst onze speciale brilspray. Mocht U dat niet bij de hand hebben gebruik dan alleen koud of lauw water en zeep en droog ze daarna af met een schone en stofvrije doek.

Een nieuwe bril kopen kan een lang proces zijn. Het moet zorgvuldig gebeuren omdat een bril voor een lange tijd en een groot deel van de dag op je neus zit. Mocht je een nieuwe bril kopen dan is het verstandig om na 2 tot 3 weken nog even langs bij ons, voor een snelle controle en eventueel een kleine bijstelling van uw bril. Zo bent u zeker van een maximaal kijk en draagcomfort. En blijkt het zo te zijn dat u bril moet worden bijgesteld dan doen wij dit gelijk voor u! Kom je er thuis achter dat je bril moet worden bijgesteld? Doe dit niet zelf, maar breng een bezoek aan ons.

De conditie van je ogen gaat na tijd achteruit en bij de een gaat dit sneller als bij de ander. Het is een advies om uw ogen regelmatig te laten testen. Zeker eens per drie of vier jaar. Bent u boven de veertig jaar, dan vermindert de conditie van uw ogen sowieso. Laat uw ogen in dat geval eens per twee of drie jaar controleren. Dan weet u zeker dat u goed ziet en dat er geen andere oogproblemen zijn.

Wilt u een afspraak maken voor een ooglezing neem dan hieronder contact met ons op!

Excellente

service

Gespecialiseerd

in droge ogen

Gespecialiseerd

in Optometrie