Colpa Optiek

Droge ogen door lenzen

Mensen die lenzen dragen hebben veel vaker last van droge ogen. Uit onderzoek van het oogheelkundig medisch centrum blijkt dat droge ogen hebben  veel invloed heeft op de levenskwaliteit. Wij van colpa optiek willen u graag helpen. Om u goed te kunnen helpen is het belangrijk om te weten wat de droge ogen veroorzaakt.  Droge […]

Droge ogen door lenzen

Mensen die lenzen dragen hebben veel vaker last van droge ogen. Uit onderzoek van het oogheelkundig medisch centrum blijkt dat droge ogen hebben  veel invloed heeft op de levenskwaliteit. Wij van colpa optiek willen u graag helpen. Om u goed te kunnen helpen is het belangrijk om te weten wat de droge ogen veroorzaakt. 

Droge ogen worden veroorzaakt als er te weinig traanvocht wordt aangemaakt. Dit kan gebeuren als er niet snel genoeg traanvocht wordt aangemaakt of door dat het te snel verdampt. Bij mensen met lenzen komt dit vaker voor dan bij mensen die een bril dragen. Dit komt doordat de lens op het oog zit en zo kan het soms voorkomen dat traanvocht niet goed in het oog wordt verspreid. 

De symptomen van droge ogen zijn traanogen/tranende ogen, prikkende ogen, brandende ogen, rode ogen, wazig beeld en moeie ogen. De ogen produceren traanvocht als het hoornvlies uitdroogt. Het dragen van de verleerde lenzen zorgt ervoor dat de productie van traanvocht extra toeneemt. 

Wij van Colpa optiek helpen u graag verder met het vinden van een geschikte oplossing voor uw droge ogen. Wij zijn gespecialiseerd in Optometrie en kunnen dus ook u helpen. Graag komen we met u in contact om uw klachten te verhelpen.

 

Welke soorten droge ogen zijn er ?

De oorzaak van droge ogen kunnen zijn nog al verschillend. Wellicht zijn uw droge ogen het resultaat van:

  • Allergieën 
  • Medicatie
  • Stress
  • Werkomstandigheden
  • Langdurig naar een beeldscherm kijken

Echter zijn dit lang niet alle oorzaken voor het hebben van droge ogen. Als u niet zeker bent van de reden voor uw droge ogen dan raden wij u aan om langs te komen voor een onderzoek zodat we met zekerheid de oorzaak van uw droge ogen kunnen vertellen. 

 

Wat kan ik tegen droge ogen doen?

Er zijn verschillende dingen die u kunt doen tegen droge ogen, echter is dit afhankelijk van de oorzaak. Het kan zijn dat de ene oplossing beter werkt dan de andere want ieder stel ogen is uniek. De meest voorkomende oplossingen zijn:

  • Speciale lenzen 
  • Druppelen met kunsttranen
  • Andere bewaarmethode en lenzen vloeistof
  • Andere draagtijd voor de lenzen
  • Betere voeding

Vaak krijgen wij vragen zoals: “Wat zijn de beste lenzen voor droge ogen?” en “Wat is beter voor droge ogen , dag of nacht lenzen?”. Om te bepalen wat voor u het beste past, raden wij u aan om een afspraak te maken zodat onze specialisten een op maat gemaakt antwoord kunnen geven omdat elk stel ogen uniek is. 

Bent u op zoek naar losse producten tegen droge ogen kijk dan eens op drogeogenproducten.nl. Deze website heeft een groot assortiment producten die helpen tegen droge ogen, zoals kunsttranen en make-up artikelen voor droge ogen. 

Excellente

service

Gespecialiseerd

in droge ogen

Gespecialiseerd

in Optometrie