Colpa Optiek

Brilmonturen: waar moet u op letten?

Bij Colpa Optiek vindt u een uitgebreid assortiment brilmonturen. Ons aanbod is niet gelimiteerd tot een bepaalde prijsklasse of merk. Ook hebben we voor iedere situatie en ieder persoon iets passendst. Bij Colpa volgen we de nieuwste ontwikkelingen en trends op het gebied van brilmonturen en brillenglazen. Hieronder beschrijven wij graag de verschillende keuzes die er […]

Brilmonturen: waar moet u op letten?

Bij Colpa Optiek vindt u een uitgebreid assortiment brilmonturen. Ons aanbod is niet gelimiteerd tot een bepaalde prijsklasse of merk. Ook hebben we voor iedere situatie en ieder persoon iets passendst. Bij Colpa volgen we de nieuwste ontwikkelingen en trends op het gebied van brilmonturen en brillenglazen. Hieronder beschrijven wij graag de verschillende keuzes die er zijn, evenals de voor- en nadelen, zodat u een gedegen keuze kunt maken. Wilt u persoonlijk advies, neem dan vooral contact met ons op!

1: Gezichtscontouren en montuurdesign

De eerste en meest logische keuze die gemaakt wordt is op basis van de vorm van het montuur. Bij Colpa Optiek bieden we alle vormen aan en hebben we voor elke designwens wat wils. De vormgeving van monturen is hartstikke belangrijk, omdat het de belangrijkste onderscheidingsfactor voor wat betreft monturen is. Er zijn diverse vormen te bedenken. Afhankelijk van de gewenste uitstraling en ook de contouren van uw gezicht, is er altijd een design dat het beste bij u past. Hieronder een kort overzicht:mevrouw met ronde bril

 • Hoekig gezicht: Een hoekig gezicht komt vaak strenger over, gezien de strakke kaaklijnen, de neus en de vorm van het voorhoofd. Juist om deze reden is zijn monturen met ovale of ronde glazen vaak een goede keuze. Door de ronde vormen en de zachtere uitstraling, geeft het een goed contrast met de vorm van het hoofd. Een rechthoekige bril geeft vaak een strengere uitstraling, al kan dit uiteraard ook goed staan indien dit gewenst is.
 • Rond gezicht: Als u een rond gezicht heeft vaak een zachte, vriendelijke uitstraling. De kin is rond, evenals de wangen. Het hoofd heeft een ‘ronde’ vorm. Net als bij het hoekige gezicht is het contrast vaak een mooi uitgangspunt en staan monturen met rechthoekige glazen goed. Door het contrast complementeren het gezicht en het montuur elkaar. Een extra bijkomstigheid is dat rechthoekige monturen het hoofd een wat meer ovale uitstraling geven.
 • Ovaal gezicht: Een ovaal gezicht komt vaak voor. Het gezicht krijgt deze vorm doordat de wangen breder zijn dan de kin en het voorhoofd. Het hoofd is ook relatief langer dan een rond hoofd. Het voordeel van een ovaal gezicht, is dat het een gezichtsvorm is dat zich voor veel soorten brillen leent. Rond of rechthoekig, smal of breed montuur; het maakt niet uit! Het enige belangrijke is, is dat het een niet te smal of te breed montuur is. Bij een te breed montuur krijgt het gezicht een rondere uitstraling, terwijl smalle monturen het gezicht heel smal laten lijken.
 • Hartvormig gezicht: Een hartvormig gezicht kenmerkt zich doordat het gezicht van breed naar smal gaat. Het voorhoofd is relatief breed, iets minder brede maar goed zichtbare wangen en tot slot een smalle kin. Ook als u een hartvormig gezicht heeft heeft u veel keus: ronde en ovale brilmonturen creëren een vriendelijk geheel, terwijl rechthoekige brillen enigszins de contouren van het gezicht benadrukken, zonder dat dit een negatief effect heeft.

Bent u benieuwd welke monturen wij in de aanbieding hebben? Kijk dan vooral in onze online paskamer en test het gelijk!

Online paskamer

2: De juiste afmetingen voor uw montuur

De vorm van het gezicht is een globaal en zegt nog weinig over welke bril (los van de vorm van het montuur) het beste past. Waar dient u nog op te letten, om te zorgen dat de bril comfortabel zit?portret met rechthoekig brilmontuur

 • Montuur breedte: hoe het montuur zelf zit op uw hoofd, is uiteraard het belangrijkst. Een te breed montuur is opvallend: het montuur steekt verder uit aan de zijkanten dan het gezicht zelf. Soms is dit juist de bedoeling om een bepaalde uitstraling te krijgen, maar anders is het verstandig een niet te breed montuur te nemen. Een te smal montuur is bovendien ook nadelig, want dan gaan de vleugels op den duur knellen tegen uw slaap, wat een vervelend tot zelfs pijnlijk gevoel kan veroorzaken. Kies daarom een grootte die niet knelt, maar gemakkelijk op- en af te zetten is. Door een breedte te nemen die goed aansluit op uw hoofd, zijn de brilglazen vaak ook gelijk op de juiste breedte!
 • De neusbrug: elke neus is anders. De één is breder, de ander smaller, de één hoger, de ander lager. Dit heeft ook invloed op welke monturen lekkerder of minder lekker zitten. Gelukkig is dit bij veel brillen in te stellen, dus is het niet per se een dealbreaker. Wel is het belangrijk dit goed af te stellen, want tijdens het meten van uw ogen is het midden van uw zicht bepaald. Als de neusbrug te breed is glijd de bril af, waardoor het midden verschuift en u hoofdpijn kunt krijgen en bovendien niet optimaal ziet. Als de neusbrug te smal is, drukt dit op uw neus wat onprettig zit.
 • De brilvleugels: de brilvleugels zorgen er samen met de neusbrug voor dat de monturen goed blijven zitten. Ze verschillen vaak van vorm en lengte. Zitten uw oren verder naar achter, dan zijn langere vleugels bijvoorbeeld vaak prettiger. Als u echter te lange brilvleugels heeft, kan de bril van de neus afglijden wat er voor zorgt dat het niet alleen vervelend is, maar men maakt ook geen optimaal gebruik meer van de bril, omdat het focuspunt ook verandert.

Benieuwd welke brilgrootte het beste bij u past? Maak dan geheel vrijblijvend een afspraak. Wij helpen u graag!

Maak een afspraak

3: Materiaalkeuze brilmonturen

Welk materiaal kiest u? Tot slot hebben we nog keuze uit de materialen. Elk materiaal heeft zijn eigen voor- en nadelen, al zijn de pasvorm en de vorm van uw gezicht in ons opzicht belangrijker dan het uiteindelijke materiaal. Mocht u dit echter mee willen nemen in uw keuze, dan is dat zeker mogelijk!mevrouw met bril op van Colpa's brilmonturen

 • Metaal: metalen monturen hebben het grote voordeel dat de pasvorm goed is. De monturen zijn stevig en blijven goed zitten, terwijl ze toch buigzaam genoeg zijn om aan te passen zodat deze zo comfortabel mogelijk zit. Metaal is ook een duurzaam materiaal, waardoor de bril lang mee gaat. Als u de bril goed onderhoud, zal deze ook niet gaan roesten.
 • Titanium: net als metaal zijn deze monturen heel stevig en duurzaam. Bijkomend voordeel is dat ze niet roesten en lichter zijn dan metalen monturen. Deze brillen zijn al helemaal passend voor mensen die huidirritatie krijgen van het dragen van een bril, omdat titanium een anti-allergeen materiaal is.
 • Kunststof: monturen van kunststof hebben als grote voordeel dat ze in alle kleuren, vormen en combinaties te maken en te vinden zijn en hierdoor zijn het ook de meest populaire monturen. De vormgeving van kunststof monturen is vaak uitgesproken en afwisselend, waardoor ze een goed accessoire item zijn om de outfit mee te complementeren. Wel zijn ze iets minder duurzaam en zijn ze relatief snel te beschadigen.
 • Flexon: deze monturen zijn (bijna) niet stuk te krijgen en van hoogwaardige kwaliteit. Het unieke aan Flexon is dat het een metaal met een geheugen is: als het verbogen of vervormd wordt spring het gelijk weer terug in de oude vorm. Handig voor als u een keer op uw bril gaat zitten!

Wij hebben monturen die van alle bovengenoemde materialen gemaakt zijn. Sterker nog: wij hebben nog veel materialen in onze brillen verwerkt. Via onze online paskamer kunt u deze bekijken en gelijk ‘passen’ op een foto! Kijk vooral even rond online, of kom bij ons langs in de winkel.

Online paskamer

4: Montuur categorieën

Nu we alle mogelijkheden in vogelvlucht besproken hebben vertellen wij graag meer over de diverse categorieën die wij hebben in ons assortiment. Al onze brillen zijn van hoogwaardige kwaliteit en service staat bij ons zeer hoog in het vaandel. Bel gerust als u vragen heeft en wij geven uiteraard ook vrijblijvend advies. Zie hieronder de diverse categorieën.mevrouw foto met bril

4.1: Montuur volwassenen

Voor iedere volwassene hebben wij brilmonturen in ons assortiment. Het assortiment verandert constant en de nieuwste trends worden bijgehouden om ervoor te zorgen dat we voor ieder iets in de aanbieding hebben. Benieuwd naar ons assortiment voor volwassenen? Neem dan vooral een kijkje in de online paskamer.

Online paskamer

4.2: Kinderbril monturen

Voor monturen die speciaal voor kinderen zijn gemaakt kunt u zeker bij terecht bij Colpa Optiek. Wij hebben een grote collectie van ruim 200 kinderbrillen . Deze brillen hebben een andere pasvorm en zijn qua design en vormgeving speciaal gemaakt voor kinderen.

Bij ons vindt u onder andere brillen van: Lookkino, Bbig, Nike, Lafont, Etnia Barcelona, Zenka Kids, Air Titanium Kids, Vingino, JFRey Kids, Look @Me, Dilem XD, RayBan, Vulkani, Paul& Joe Little, Lillebi, Faconable pour Garcon, Adidas, Dutz Kids. Onze brilmonturen voor kinderen zijn naast dat ze cool zijn, gemaakt van sterk en licht materiaal. Jampot glazen zijn niet meer van deze tijd.

Van lichte en dunne glazen is er tegenwoordig ruim keus. Voor meer informatie kunt u altijd vrijblijvend contact met ons opnemen.

U kunt voor de kinderbrilmonturen ook een kijkje nemen in de online paskamer

Online paskamer

4.3: 3D geprinte monturendame met één van Colpa's brilmonturen

Naast de traditionele brilmonturen voor kinderen en volwassenen is er nu ook de mogelijkheid om 3D brillen op maat te maken. Een 3D geprinte bril heeft als voordeel dat deze de perfecte pasvorm heeft voor uw hoofd, waardoor de bril nog comfortabeler zit.

Het verschil zit dus in het maatwerk. In plaats van een one-size-fits all montuur, wordt met een 3D geprinte bril aangepast aan de gezichtscontouren. De techniek en hoe het in zijn werk gaat wordt uitgebreid beschreven op de pagina over op maat gemaakte 3D geprinte brilmonturen.

Heeft u interesse in een 3D geprint brilmontuur, maak dan een afspraak met ons!

Maak een afspraak

4.4: Goedkope brilmonturen & Colpa Optiek collectie

Wij zijn ons er van bewust dat een bril ook een modeartikel kan zijn. Daarom is het fijn dat wij ook goedkope brilmonturen in de aanbieding hebben.

Wij hebben daarom ons eigen &Colpa Optiek Collectie samengesteld. Hiermee bewijzen wij dat kwaliteit niet altijd duur hoeft te zijn. Kom langs in de winkel en aanschouw met eigen ogen.

Neem contact op

 

 

Excellente

service

Gespecialiseerd

in droge ogen

Gespecialiseerd

in Optometrie