Optometrisch onderzoek

Een bril dragen is leuk

– Colpa Optiek

Optometrisch onderzoek

Wanneer u bij Colpa Optiek een afspraak maakt met een optometrist, zal een van onze deskundige specialisten een uitgebreid optometrisch onderzoek kunnen uitvoeren.

Wat is een optometrisch onderzoek?

Een optometrisch onderzoek begint altijd met een uitgebreid intakegesprek om uw voorgeschiedenis te bespreken. Naast het opmeten van de sterkte voor een eventueel benodigde bril of contactlenzen worden ook de binnen- en buitenkant van de ogen onderzocht om eventuele oogafwijkingen te constateren.

Van de oogklacht, tot het ontstaan ervan en de duur van de klacht. Aan de hand van deze gegevens kan Colpa Optiek bepalen welke onderzoeken plaats moeten vinden. Als blijkt dat er nader onderzoek of een medische behandeling door een arts dient plaats te vinden verwijzen wij u door naar de oogarts.

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden? Neem vrijblijvend contact met ons op of vraag gratis een telefonisch consult aan voor advies op maat.

Oogmetingen

De oogmeting wordt bij Colpa Optiek uitsluitend door gediplomeerde en vakbekwame opticiens of optometristen uitgevoerd. Met de oogmeting bepalen we de brekingsafwijking(sterkte) en de samenwerking van de ogen. Op basis van deze gegevens kan Colpa Optiek de juiste bril voor u aanmeten.

Wanneer bij de oogmeting blijkt dat de gezichtsscherpte niet voldoende gecorrigeerd kan worden met een bril zal er een optometrisch onderzoek worden geadviseerd. Onze gespecialiseerde optometristen kunnen wellicht uitsluitsel geven over de oorzaak van uw oogklachten.

Wilt u meer informatie over onze oogmetingen?

Vraag vrijblijvend een gratis telefonisch consult aan voor een deskundig advies op maat.

Oogmeting

Wat wordt er onderzocht tijdens een optometrisch onderzoek?

Bij het optometrisch onderzoek beoordelen we onder andere:

  • het netvlies
  • de ooglens.

Door het gebruik van de pupil verwijdende druppels kunnen we goed de binnenkant van het oog beoordelen op evt. afwijkingen.

Samen met de mogelijkheid van digitale opslag van de gemaakte foto´s kunnen we een goed dossier aanleggen van ons onderzoek.

Informatie Colpa Optiek

Bij Colpa Optiek kunt u terecht voor een allesomvattend aanbod, van oogzorg tot gehoorzorg en meer. Wij nodigen u van harte uit in onze brillenwinkel in Boskoop om een nieuw montuur uit te zoeken, maar ook als u oogklachten heeft en een optometrisch onderzoek wenst.

Colpa Optiek is gespecialiseerd in oogklachten en wij kunnen uw ogen testen met de meest moderne middelen om de oorzaak van uw oogklachten te onderzoeken en achterhalen.

Excellente

service

Gespecialiseerd

in droge ogen

Gespecialiseerd

in Optometrie