Droge ogen, hoe te behandelen?

Een bril dragen is leuk

– Colpa Optiek

Droge ogen, hoe te behandelen?

Klachten bij droge ogen is een bekend probleem voor veel mensen. Niet alleen voor contactlensdragers maar ook veel mensen die geen contactlenzen dragen hebben klachten. Droge ogen hebben is heel vervelend en kan zelfs zo erg worden dat het werk er onder gaat leiden. Je bent immers veel bezig met je droge ogen. Het prikt en voelt vervelend aan.

Samen met optometrist Mirjam van Tilborg, de expert op het gebied van klachten bij droge ogen in Nederland, hebben we ons gespecialiseerd in de behandeling van droge ogen.

Een van de belangrijkste redenen wanneer mensen stoppen met contactlenzen is het hebben van droge ogen. Het verschijnsel van droge ogen kan verschillende klachten geven onder andere:

 • Branderig gevoelDroge ogen klachten
 • Zanderig gevoel
 • Tranende ogen
 • Wazig zicht in de loop van de dag
 • De contactlenzen worden korter gedragen
 • Rode ogen

Oorzaak droge ogen aanpakken

Bij Colpa Optiek zijn wij al ruim 15 jaar gespecialiseerd in het behandelen en oplossen van klachten bij droge ogen. Wij hebben verschillende producten in het assortiment, van contactlenzen tot comfort druppels tot hulpmiddelen waarvan wij weten dat deze de klachten in veel gevallen goed kunnen verhelpen.

Het is bekend dat de oorzaak aanpakken de beste oplossing is. Dit kan door verschillende producten die werken tegen droge ogen. Het is zeer aan te raden om een onderzoek te doen naar de oorzaak van droge ogen. Omdat hieruit vaak kan worden vastgesteld wat er nodig is om dit te genezen.

Mocht u geen tijd hebben voor een onderzoek of beoordeling van uw klachten maar wel opzoek zijn naar een hulpmiddel ter verlichting dan hebben we sinds 2013 een webwinkel waar U de producten kan bestellen. Kijk op de website van droge ogen producten voor het hele assortiment.

Al is dat niet altijd eenvoudig. Heeft u last van bovenstaande klachten en wilt u graag meer weten over onze oplossingen? Neem dan contact met ons op.

Producten tegen droge ogen

De producten tegen droge ogen zijn verschillend en de ene werkt beter bij de andere. Daarom is het van groot belang om een onderzoek te laten doen naar de oorzaak van droge ogen. Maar mocht u hier nou echt geen tijd voor hebben dan kunt u de producten bestellen binnen onze webwinkel. Binnen het assortiment van de webwinkel bestaat onder andere uit:

 • Oogdruppels zowel met als zonder conserveringsmiddel.
 • Blephadex reinigingsdoekjes met Teatree
 • Beschermbrillen tegen droogte klachten door oa. wind en droge lucht
 • Warmte compressen, onder andere:  MGD Eyebag, Tranquileyes
 • Voedingssupplementen met onder andere: omega 3 en omega 7: Thera Tears Nutrition en Catherdal Dry Eye Nutrition

Bekijk het assortiment producten tegen klachten door droge ogen.

Excellente

service

Gespecialiseerd

in droge ogen

Gespecialiseerd

in Optometrie